Položili životy při výkonu služby

 

Položili životy při výkonu služby

 

poli1

 

 

Čest jejich památce 

Za osmadvacet let přišla o život při výkonu služby nebo v přímé souvislosti s ní již více než stovka našich příslušníků. K uctění jejich památky proběhl ve čtvrtek 28. listopadu 2019 u pomníku padlých policistů a hasičů v areálu Muzea Policie České republiky pietní akt, který byl zakončen ekumenickou bohoslužbou v přilehlém kostele Nanebevzetí Panny Marie a sv. Karla Velikého.

 

poli2

 

Díky Nadaci policistů a hasičů se mohou rodiny pozůstalých nejen pravidelně vídat u podobných setkání, ale také sdílet utrpení z těžké životní situace, která nadační rodiny svedla na společnou životní cestu.

 

Nadace Policistů a hasičů byla již před sedmnácti léty založena s cílem pomoci zlepšit životní podmínky dětem policistů a hasičů, kteří zemřeli při výkonu služby nebo v přímé souvislosti s ní nebo pro jejich výkon a bývalým policistům a hasičům těžce tělesně postiženým následkem zranění utrpěného v přímé souvislosti s výkonem služby.

 

Pietního setkání se za Policii České republiky zúčastnil náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování plk. Mgr. Ing. Jaroslav Vild, který zavzpomínal na padlé kolegy, vyjádřil podporu pozůstalým rodinám a poděkoval nadaci za její záslužnou činnost. Uctít památku přišel také první náměstek ministra vnitra pro řízení sekce vnitřní bezpečnosti a policejního vzdělávání JUDr, Ing. Jiří Nováček, ředitel nadace PhDr. Vladimír Šutera, CSc. a další významní hosté.

-hzs-

{jcomments off}

Více o informací o činnosti nadace a o možnosti přispění naleznete zde: www.nadacepah.cz