policie nove

Alkohol za volantem i u kolejí

policie

S alkoholem si starosti nedělají

 

SUŠICE

V pondělí 28. října 2019 jel po Sušici řidič s vozidlem značky Honda po ulici Villaniho a odbočoval do ulice Sirkařská, kde před patnáctou hodinou vjel do protisměru a narazil do zaparkovaného vozidla značky Ford. Řidič s vozidlem poblíž zaparkoval a byl kontrolován strážníky i policisty, kteří zjistili totožnost osmačtyřicetiletého muže ze Sušicka. Muž se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,80 promile alkoholu.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a odhadnutá hmotná škoda činí 40 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo.

 

V úterý 29. října jel řidič s vozidlem značky Toyota RAV po Sušici po ulici Dlouhoveská. Policisté řidiče zastavili před devátou hodinou dopoledne a místní pětašedesátiletý muž se podrobil dechové zkoušce s výsledkem 0,60 a opakovaně 0,53 a 0,57 promile alkoholu. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku, byl mu zadržen řidičský průkaz.

 

Opilý muž na nádraží

SUŠICE – Oznámení o pohybu muže v blízkosti kolejiště na nádraží v Sušici, přijali policisté na místním obvodním oddělení. Muž na výzvy pracovníků drah nereagoval. Na místo vyjeli policisté a zjistili totožnost osmačtyřicetiletého cizince, který se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 3,48 promile alkoholu.

Za doprovodu policistů byl muž převezen do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. Muž se dopustil přestupkového jednání podle Zákona číslo 266/1994 Sb., o dráhách, protože v obvodu dráhy nedbal pokynů provozovatele dráhy.

 

-p cr-

{jcomments off}