Svatojánský hudební festival startuje!

Svatojánský hudební festival 2020

Štefan Margita, Alžběta Poláčková, Žofie Vokálková, Collegium Českých Filharmoniků s Lubomírem Brabcem na Svatojánském hudebním festivalu 2020.

 

I v letošním roce, přes všechny potíže s pandemií, se s malým zpožděním a v omezené míře, rozezní šumavským předhůřím tóny Svatojánského hudebního festivalu. Legendární kytarista Lubomír Brabec je opět hlavním protagonistou již šestého ročníku nejvýznamnějšího hudebního festivalu v jihozápadních Čechách “Svatojánský hudební festival 2020“. V jeho průběhu pořadatelé nabídnou posluchačům opravdové koncertní lahůdky a interprety skutečně světové pověsti. Festival pořádá Otavská svatojánská společnost, která byla organizátorem stavby skleněné sochy sv. Jana Nepomuckého na čepickém mostě přes řeku Otavu; toto místo je od doby slavnostního odhalení sochy cílem mnoha turistů v našem kraji.

 

A3 svatojanky hudebni festival All (3)

 

 

Úvod festivalu patří  kytarovému recitálu Lubomíra Brabce v kostele Nejsvětější Trojice při poutí v Srní, v sobotu 15. srpna od 17.00 hodin.

 

VSTUPENKY ZDE:

(https://www.plzenskavstupenka.cz/cs/akce/21535-lubomir-brabec-kytarovy-recital ).

  A3 svatojanky hudebni festival SRNI     

 

 

***

            Již tradičním místem festivalu je kostel Nanebevzetí Panny Marie v Nezamyslicích. Letos, 22. srpna, bude koncert skutečně impozantní, se slavným tenoristou světového jména, solistou Metropolitní opery v New Yorku Štefanem Margitou.

 

VSTUPENKY ZDE:

(https://www.plzenskavstupenka.cz/cs/akce/21536-stefan-margita-lubomir-brabec )

            A3 svatojanky hudebni festival NEZAMYSLICE

 

V září pak na festivalu vystoupí neméně slavná operní diva sólistka Národního divadla sopranistka Alžběta Poláčková, která je nežádanější pěvkyní současné české operní scény. Vystoupí za doprovodu fenomenální flétnistky Žofie Vokálkové a kytaristy Lubomíra Brabce. Jejich koncerty se uskuteční 13.září v mouřeneckém kostelíku v Anníně a 16.září v Písku v koncertní sále v kostele Nejsvětější Trojice

 

VSTUPENKY ZDE:

(https://www.plzenskavstupenka.cz/cs/akce/21537-alzbeta-polackova-zofie-vokalkova-lubomir-brabec )

A3 svatojanky hudebni festival Dlouha Ves

 

A3 svatojanky hudebni festival pisek

 

 

***

 

Závěr festivalu pak bude patřit komornímu orchestru Collegium Českých Fiharmoniků. Soubor tvoří přední hráči České filharmonie a s nimi vedle Lubomíra Brabce vystoupí nadějná kytarová virtuózka, vítězka mnoha soutěží Barbora Kubíková, která zde také pokřtí své první nové CD.

Závěrečné koncerty proběhnou 19. září v klášteře Kladruby u Stříbra, který je též spjatý s historií Jana Nepomuckého

 

VSTUPENKY ZDE:

(https://www.plzenskavstupenka.cz/cs/akce/21538-collegium-ceskych-filharmoniku ) a 20.září v překrásném kostele sv. Markéty v areálu Břevnovského kláštera v Praze v místě pobytu, umučení a zjevení prvního svatojánského zázraku.

 A3 svatojanky hudebni festival Kladruby

 

Ve znamení královského almužníka bude, jako každým rokem, tento koncert koncertem charitativním. Lubomír Brabec předá dar ve výši 10.000,-Kč nevidomému studentu.

           ***

Těsně před svátkem sv. Václava 26. září proběhne finální tečka za festivalem: recitál Lubomíra Brabce v pošumavské vísce Bukovník v kostele sv. Václava.  

 A3 svatojanky hudebni festival All (3)

—–

 

Festival se koná pod záštitou Jeho Eminence Dominika kardinála Duky

svatojan

 

-lb-

{jcomments off}