Festival dětských talentů

 

•   Rožmberk přivítá první ročník přehlídky zdejších talentů   

 

 

       Nadané děti z Rožmberka nad Vltavou a okolí vystoupí v sobotu 19. června na historicky prvním ročníku Festivalu dětských talentů, který se koná na zdejším středověkém náměstí. Místní podnikatelé ve spolupráci s městem, základní i uměleckou školou a Turistickým spolkem Lipenska připravili celodenní program, během kterého vystoupí místní zpěváci, muzikanti i tanečníci ve věku 4 až 18 let.rozmberk

 

       „Festival vznikl ve snaze dát prostor mladým začínajícím umělcům z regionu. V letošním roce se těšíme na děti z klávesové a klavírní třídy Petry Bieblové a hudební skupiny pod jejím vedením. Od 15 do 17 hodin nám zahrají a zatancují děti ze Základní umělecké školy v Českém Krumlově pod vedením Pavla Hlaváče a paní učitelky Begovičové,“ uvedla za organizátory Veronika Březinová z místního informačního střediska. „Do budoucna bychom rádi přivítali i recitátory, baviče nebo třeba i kouzelníky,“ doplňuje Březinová.

 

       Závěr odpoledne zpestří divadelní pohádkové představení zkušených herců z Kulturního a okrašlovacího spolku Čkyně. Po celou dobu si děti budou zdarma užívat jízdu na kolotoči. Večer už bude patřit vystoupení vyšebrodské rockové skupiny Gin F# která zahraje převzaté rockové hity například od skupin Police, ZZ TOP, Eagles, Toma Pettyho, ale i Jiřího Schelingera nebo Olympic. „Rožmberk je perla na řece Vltavě. Město investuje miliony do infrastruktury a další zajímavé projekty chystá. Díky Národnímu památkovému ústavu tu máme vedle hradu i nově opravenou vyhlídkovou věž Jakobínka, která je unikátem a získává jednu cenu za druhou. Pohled z ní na Rožmberk je až dech beroucí. Navíc rožmberští podnikatelé se nyní spojili a více spolupracují s Turistickým spolkem Lipenska. Máme zde několik nových členů, kteří spolu s námi sdružují síly i prostředky na různé projekty, které budou město dále rozvíjet jako ideální místo pro trávení prodloužených víkendů. Chystáme novinky a tato akce pro talenty je první z nich,“ uvádí Jiří Mánek, předseda Turistického spolku Lipenska.

 

       „Všem doporučuji objevovat nádherné kouty v okolí Rožmberku nad Vltavou, jako třeba Hraběcí cestu a Švýcarskou chatu, Šibeniční vrch, Alpské vyhlídky z Malšína, Okouzlující Rožmitál na Šumavě, několik křížových cest s unikátními výklenkovými kapličkami a řadu dalších skvostů na pěších i cyklistických trasách v okolí. Rožmberk skýtá možnosti na pestrou týdenní dovolenou,“ uzavírá Mánek. (Program Festival talentů viz. obrázek)

 

talent

 

TURISTICKÝ SPOLEK LIPENSKA
Mgr. Pavel Pechoušek MBA 

 


{jcomments off}