Granty Prachatice 2022

 

Granty 2022: Město Prachatice podpořilo také děti z Prachatic

 

 

      Projekt s názvem Děti, jdemVen! podpořený v rámci grantové výzvy Města Prachatice se zaměřil na posílení vrstevnických vazeb a komunikačních dovedností neorganizovaných dětí a mládeže z Prachatic a blízkého okolí. Cílem bylo podpořit děti a mladé lidi k aktivnímu trávení volného času, navazování a udržování přátelských vrstevnických vazeb a posílit zájem o pobyt v přírod, dále posílit interakce mezi dětmi z různých rodinných poměrů.

 

      Celkem proběhly 4 výlety pro děti, které byly zaměřeny jak zábavně, tak poučně, s pohybovými aktivitami. Zúčastnila se cílová skupina dětí a mládeže od 6 do 15 let, z různých socioekonomických poměrů, různých škol, různých částí města Prachatice.

 

     První výlet za venkovní Laser game byl zaměřen na pohyb venku, spolupráci dětí, taktiku ve skupině. Druhý výlet za Únikovkou venku kombinoval pohyb v přírodě s plněním úkolů v týmu i jednotlivě. Během třetího výletu děti navštívily interaktivní výstavu Šestý smysl města. Výstava hravě prozkoumává dynamickou energii, která je tvořena spojením několika důležitých prvků – lidí, aktivit, historie a geografické polohy města – lektorka výklad uzpůsobila městu Prachatice, děti stavěly město a nakonec se vyřádily v obřím bludišti. V závěru projektu děti navštívily Zemský hřebčinec v Písku, kde seznámily se spoustou zajímavostí o chovu a šlechtění koní.

 

 

Text a foto: Zuzana Pelikánová 

{gallery}Jitka/rok2022/listopad/granty{/gallery}  

 


{jcomments off}