Projektové dny pro mladé zdravotníky

 

krz


Projektové dny pro mladé zdravotníky pěkně na vlastní kůži

 

 

       Mladí zdravotníci Českého červeného kříže měli po nabitých prázdninách neméně akční podzim. Vyjma pravidelných setkání připravili i soutěžní stanoviště pro své vrstevníky na branném závodě nebo ukázky první pomoci pro veřejnost. Pro ně samotné pak lektoři připravili několik zážitků. 

 

 

O podzimních prázdninách se podívali na stanici Letecké záchranné služby, kde se seznámili s vybavením a prací leteckých záchranářů včetně návštěvy helikoptéry.

 

 

Exkurze do Zemského hřebčince v Písku byla zajímavá, odpočinková i výletová. 

 

 

Projektový den, který proběhl díky spolupráci s MAS Šumavsko, z. s. a Portus Prachatice v prostorách NZDM Klub I.P., se tentokrát věnoval kůži, kožní soustavě, tetování a jeho významu v historii, kulturách i v osobním životě. Za účasti profesionálního tatéra jsme se věnovali i tomu, proč si pořádně rozmyslet, co chceme vytetovat, v jakém věku, od koho, a co si pohlídat stran bezpečnosti a hygieny. A ani tentokrát jsme nevynechali živou ukázku. S kůží na trh šly i lektorky… 

 

 

       Projektové dny proběhly díky partnerství s MAS Šumavsko, z. s., podpoře ESF prostřednictvím Operačního programu Výzkum, vývoj, vzdělávání a státního rozpočtu ČR.

Text: Zuzana Pelikánová
Foto: Zuzana Pelikánová, Kateřina Majerová

{gallery}Jitka/rok2022/prosinec/ml{/gallery}  


{jcomments off}