5. ročník Vimperské bulky

5. ročník Vimperské bulky

 

       Dne 28.1.2023 proběhl již 5. ročník obnoveného turnaje v bulce. Turnaj se konal v příjemném prostředí Hostince Na Koreji. Bohužel nepřízeň počasí nedovolila přijet všem nahlášeným účastníkům, a tak turnaj probíhal v komorním prostředí 21 hráčů, přitom minulého turnaje se zúčastnilo 45 hráčů. Ke klidnému průběhu turnaje přispělo i výborné jídlo připravené Františkem Břečkou. Nejprve se servírovaly párečky s hořčicí a křenem, a po dalších dvou kolech suprový hovězí gulášek.

 

      Turnaj se hrál podle ligových bulkařských pravidel na 4 kola, která trvala 70 minut. Turnaj vyhrál s celkově nahranou sumou 266 Kč pan Petr Blahout z Vlachova Březí (bývalý Vimperák), druhý se umístil pan Šimon Valeš z Lenory s částkou 260 Kč a na třetím místě skončil pan Dušan Štrobl, jako první vimperský hráč, s celkovou sumou 242 Kč. Jen pro upřesnění, vyhrané peníze z 1. až 3. kola se vracely spoluhráčům a soutěžící si ponechal pouze výhru z posledního kola. Takže paradoxně vítěz turnaje prohrál 5 Kč, druhý vyhrál 7 Kč a třetí v pořadí prohrál 3 Kč.

 

       Za bezvadnou přípravu, organizaci a průběh samotného turnaje patří poděkování organizátorů akce panu Zdeňku Slivarichovi a panu Radku Tichému – Korkusova Huť. Technickou podporu a focení zajistil pan Milan Pešek.

 

      Hlavní poděkování patří sponzorům celé akce, a to společnostem VAVI, Strojírna Vimperk, Hostinec Na Koreji a město Vimperk.

 

      Závěrem bychom Vás chtěli pozvat do Malont, kde se dne 25.2.2023 bude konat největší bulkařský turnaj v Jihočeském kraji, kterého se běžně účastní 150 hráčů.

 

      Pro dokreslení atmosféry přikládáme několik fotek z proběhlé akce.

 

      Za organizátory akce

 

Ing. Milan Pešek