Šumava se představuje v Brně

Národní park Šumava je letos poprvé součástí mezinárodního lesnického a mysliveckého veletrhu Silva Regina v Brně. Tato akce je největší přehlídkou svého druhu ve střední Evropě.

sumava v brne 10

 

sumava v brne 9

 

Naši pracovníci, kteří se zaměřují na péči o les, i ti z marketingového oddělení, zde prezentují poslání Národního parku Šumava. Představují naši činnost a hlavně krásy Národního parku Šumava. Jen za neděli do našeho dočasného brněnského informačního střediska přišlo více než 20 tisíc návštěvníků. Věříme, že řada z nich dorazí i k nám na Šumavu,“ uvádí Jiří Mánek, ředitel Správy NP a CHKO Šumava.

Součástí šumavského stanoviště, které se rozléhá na zhruba 500 metrech čtverečních, je například pozorovací srub, před srubem je umístěna obrazovka, na které se v časové smyčce vysílají originální dokumenty o šumavské přírodě.

„Snažíme se vyvážet krásy Šumavy za její hranice, představit lidem ve velkých městech v Čechách i na Moravě vše zajímavé, co je na Šumavě k vidění,“ uvádí Tomáš Fait, náměstek ředitele Správy NP a CHKO Šumava pro vnější vztahy.

Z toho důvodu bude Správa NP a CHKO Šumava otevírat například informační středisko v Bruselu a nastálo se usídlí v restauraci Šumava v Šumavské ulici v Praze. Správa šumavského parku se představila i na největším festivale jídla Gastro fest a veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2014 v Praze. I

 

 

               sumava v brne 14   sumava v brne 7

 

Pro návštěvníky veletrhu Silva Regina Správa NP a CHKO Šumava také připravila zmenšeninu šumavského stavení, imitované posezení v přírodě spojené s ochutnávkou šumavského piva, které se vaří exkluzivně pro Národní park Šumava – Modrý Urogallus – borůvkový speciál a Šumavský fořt – jedenáctistupňový ležák. Obě piva z pivovaru Dudák ze Strakonic.

 

Součástí je i výstava fotografií Divočina bez hranic, šumavské historické rekvizity (sáně, loupáky, dřeváky, břichatka), vývojová řada paroží – kde si lze prohlédnout, jak se mění parohy jelena během jeho života. Ti co dorazí, si mohou koupit i zbrusu novou knihu Pavla Šustra – Jelenovití na Šumavě.

 

-tz nps-

{gallery}vimperk/2014/brezen/brno/{/gallery}