anonce kasperk

Objevte život na hradě

Objevte život na hradě – hrad Kašperk se pro vás otevírá mimořádně mimo sezónu

 

Hrad Kašperk pokračuje ve své tradici otevírání se návštěvníkům v netradičních termínech mimo hlavní turistickou sezonu. Aktuálně volba padla na dobu ‘uprostřed’ termínů jarních prázdnin. Ty letošní skýtají, vzhledem k době ve které se odehrají, i trochu tajemna a napětí.

anonce kasperk

Napětí spojené s počasím, které si v letošním roce opět trochu pohrává s našimi očekáváními a to, jestli budou jarní prázdniny krásné, teplé a slunečné, nebo romanticky zasněžené se dozvíme pravděpodobně až když jarní prázdniny nastanou. Obě varianty ovšem umožňují návštěvu hradu Kašperk, kam se můžete vydat pěšky, na kole, na běžkách i na sáňkách.

 

Spojení jedinečné šumavské přírody, ať už té zimní zasněžené, nebo té zelené prosluněné, s gotickou zříceninou hradu Karla IV., je určitě lákadlem, které by nemělo chybět ve vašem programu jarních prázdnin. Návštěva hradu v této části roku je ojedinělou záležitostí, protože návštěvníci mohou vidět hrad v době, kdy téměř žádná jiná památka k vidění není a Kašperk navíc nabízí nádherné výhledy na centrální Šumavu, která je v každém ročním období krásná originálním způsobem.

 

Kašperk se během února a března otevře hned několikrát :

v únoru:

25. 2. (středa), 28. 2. (sobota)

 

v březnu:

4. 3. (středa), 7. 3. (sobota), 11. 3. (středa) a 14. 3. (sobota)

Vždy od 10 do 16 hodin.

 

Návštěvníci se mohou těšit na prohlídkový okruh Život na hradě, nejnovější prohlídkový okruh, skýtající nádherné výhledy z nejvyššího patra jedné z hradních věží. Kromě toho je tento okruh zakončený jedinečnou audiovizuální podívanou, díky které se ponoříte do středověkého světa a prožijete celý den na středověkém Kašperku.

Prohlídka bude probíhat vždy čtyřikrát denně od 10:30, 12:00, 13:30, 15:00. Na každou prohlídku je možné si i rezervovat místo, prostřednictvím e-mailu info@kasperk.cz, případně na telefonu 376 582 324.

Návštěvníci rozhodně nebudou strádat – chybět nebude, kromě nádherných výhledů na okolní Šumavu a netradiční prohlídky, nabídka hradního občerstvení .

 

Jestli i vy chcete zažít mimořádnou prohlídku a v termínu jarních prázdnin se vám to nepodaří, určitě nezoufejte, nemusíte čekat do léta : „Pokud budou mít návštěvníci zájem o prohlídku mimo vypsané termíny, je možné si ji také rezervovat na e-mailu info@kasperk.cz, případně na telefonu 376 582 324, a to alespoň 3 dny předem. Prohlídky mimo otvírací dobu umožňujeme skupinám minimálně 10 osob za jednotné vstupné 100 Kč/ osobu,“ dodává kastelán hradu Zdeněk Svoboda, který vás k návštěvě nejvýše položeného hradu v Čechách zve.

-red, zs-

 

kasperk jarni prazdniny