Bezpečnostní agentura SG 24 po roce

Bezpečnostní agentura SG 24

 

 

 

Pult centrální ochrany s obsluhou, fyzická ostraha, ostraha nemovitostí, detektivní služby, satelitní střežení vozidel, pořadatelská služba. To je jen malý výčet služeb, které tato bezpečnostní agentura nabízí.

 

Je tomu již rok a půl, co jsme oslovili bezpečnostní agenturu SG 24. Představili jsme její začátky a nabídku.  Nyní se k této firmě vracíme znovu a požádali jsme jednatele pana Pavla Duba o zhodnocení dosavadního fungování firmy SG 24. 

 

Vaše bezpečnostní služba má za sebou dva roky existence. Byly tyto dva roky pro Vás příznivé?

 

Žádný začátek není jednoduchý. Na tom se shodne každý, kdo někdy zakládal firmu. Zkušenosti nabité za ty dva roky jsou velké. Někdy dobré, někdy samozřejmě i ty špatné. Rozhodně pro nás potěšující jsou hlavně zkušenosti s našimi klienty a firmami. Zde cítíme jejich podporu, spolupráci a dobrou komunikativnost. Ctí naše krédo firmy, ve které nám jde především o poctivou službu klientům. Neslibujeme jim nemožné, snažíme se s každým klientem komunikovat, abychom byli vždy seznámeni s aktuální situací a mohli efektivněji jejich majetek chránit.

Bohužel jsou i takový, kteří by se rádi stali našimi klienty, ale spíše než o nabízené služby, mají zájem o poskytnutí určitého druhu  alibi. Takové klienty odmítám, stejně jako ty, kteří se snaží podfinancovat naše nabízené služby. Zaměstnávám zkušené lidi, kteří jsou ke své práci proškoleni.  Podstoupené riziko v naší práci není zrovna malé.

 

Jak byste v současnosti charakterizoval Vaši práci?

 

Hlídáme zejména rekreační objekty, ale poslední dobou se ozývá stále více firem, které žádají naše služby v rámci střežení objektů přes pult centrální ochrany. Jsme připraveni jim nabídnout bezpečnostní služby s výjezdem, nebo jen namátkové kontroly.  Firma SG 24 sídlí ve Vimperku a není pro nás problém, pokrýt okolí.  Tomu odpovídají dojezdové časy i další výhody, včetně místní i osobní znalosti.  Pokud například v rámci poskytované služby střežíme fyzickou ostrahou objekt, bezplatně k tomu nabízíme v případě mimořádné události i posílení tohoto strážného výjezdem pultu centrální ochrany. 

 

 

 

Asi před rokem proběhla v televizi zpráva, že Vaše služby využívá i obec Zdíkov?

 

Ano, uvedená obec nás kontaktovala a pracujeme pro ni již druhým rokem. Za rok působnosti ve Zdíkově máme za sebou řadu řešených nežádoucích jednání z pohledu občanů i zákona a četnost podobného se snížila.  Ať už se jednalo o znečisťování veřejných prostranství často doprovázeném rušením nočního klidu, nebo nedodržování dalších obecně prospěšných pravidel a norem. V katastru obce provádíme  preventivní činnost na úseku ochrany osob a majetku formou nepravidelných hlídek a v okamžiku, kdy zjistíme v této souvislosti  protizákonné jednání, činíme opatření, k jeho zamezení. Vypracované postupy jsou dost účinné na to, abychom dostáli uzavřené smlouvy. Na základě dosažených výsledků nám byla smlouva prodloužena i pro letošní rok.

 

Oslovila Vás v souvislosti se Zdíkovem nějaká jiná obec? Co Vimperk a bezpečnostní služba?

 

Ano, už podobné jednání proběhlo i s jinou obcí, ale vše je vždy otázkou zadání, nebudu výsledek předjímat. Nepovažuji tento způsob služby, přes dosažené úspěchy, za hlavní náplň naší práce. Že lze řešit v rámci obce místní problémy i na naší úrovni dle mne dostatečně prokázal uplynulý rok ve Zdíkově. Stěžejní roli u nás stále hraje a bude hrát střežení majetku a osob způsoby popsanými na našem firemním webu. Pokud se týče Vimperku, ten na rozdíl od Zdíkova, má svoji Městskou policii. Dílčí problémy se dají řešit všude, na rozdíl od policie máme tu výhodu, že naše úkoly jsou jasně smluvně formulovány a máme na to vyčleněn patřičný čas i prostředky a soustředíme se jen na to.

 

Hovoříte o výsledcích vaší práce, můžete některé zmínit.

 

Pokud se týče ochrany osob a majetku přes pult centrální ochrany, podařilo se nám ochránit klienta před osobou, která jej obtěžovala a byla podezřelá ze spáchání jiné trestné činnosti. Ve Zdíkově se nám podařilo zadržet osobu, která byla podezřelá ze spáchání trestného činu, a tuto osobu jsme předali policii. Bezpečnostní služba pracuje na základě zadání klienta a v tomto ohledu jsme i omezeni ve vztahu bližšího zveřejňování našich výsledků, což je pochopitelné.  

 

 

Děkuji za rozhovor.

Lenka Doubková

 

 

 

 

 http://www.sg24.cz