Královnou sportovců je Karolína Galušková

IMG 6498

Moderátor včerejšího galavečera  nejúspěšnějších sportovců Klatovska roku 2014, Radek Šilhan, předal hned v úvodu
slovo sušickému starostovi. Bc. Petr Mottl   pogratuloval všem, kteří budou oceněni a  doplnil,že město Sušice  vidí velký smysl v podpoře mládežnického (ale nejen jeho ) sportu, který mladým do života dává  trvalé hodnoty.

 

Příjemnou atmosféru nastolili “Chlapi Sušického dětského sboru”, v průběhu večera slavnostní chvilky zpříjemnily divákům i sportovcům zpěvačky Gabriela Goldová a Kamila Nývltová, Radek Šilhan vyzpovídal několik sportovců a přivítal novou tvář do síně sportovní slávy.

 

IMG 6505

 

IMG 6591  IMG 6714

 

Na pódium byli pozváni a  ocenění převzali úspěšní sportovci, kolektivy, trenéři, kteří  nejlépe reprezentovali Klatovsko v loňském roce:

 

Kategorie “kolektiv mládeže”

Cyklosport – Pitstop.cz, žáci  –tým cyklokrosařů v kategorii žáci ve složení Matyáš Fiala, Jan Štych, Václav Mundl

 

Kategorie “jednotlici mládež”

12. Šárka Růžičková, 13letá fotbalistka TJ Sokol Pačejov

11. Petr Ulrich, 15letý hráč ledního hokeje, HC Klatovy

10. Jiří Bešta, 17letý atlet TJ Klatovy

 

9. Aleš Zemen, 14letý judista, JUDOCLUB Sušice

 

V roce 2014 vybojoval v těžké váze stříbrnou medaili na Přeboru ČR starších žáků, zlatou medaili na Přeboru ČR družstev starších žáků, kde hostoval v družstvu SKP Benešov. Čtyřmi výhrami a žádnou prohrou významně přispěl SKP Benešov k zisku titulu. V Českém poháru se umístil na 1., 2. a 5. místě. V celostátním ranking listu obsadil za rok 2014 3. místoIMG 6525

 

8. Radka Hambergerová, 18letá atletka TJ Sušice

Na mistrovství ČR 2014 juniorek získala bronzovou medaili za 3. místo v hodu diskem výkonem 35,06 m. Byla nejvíce
bodující závodnicí družstva žen TJ Sušice, které obsadilo 3. místo ve 2. atletické lize. Jako hostující závodnice startovala za družstvo juniorek AK Škoda Plzeň, se kterým získala bronzovou medaili na mistrovství ČR družstev.

 

 

7. Alexandr Sojka, 11letý fotbalista, SK Klatovy 1898

6. Klára Kocumová, 16letá jezdkyně, JK Kocum Klatovy

5. Veronika Lorencová, 14letá hráčka ledního hokeje, HC Klatovy

 

IMG 6541

4. Antonie Galušková, 13letá kanoistka, členka Klubu vodních sportů Sušice,

Byla v kategorii žáků překvapením sezóny 2014. Získala titul mistr ČR v kategorii do 14 let a je vítězkou Českého poháru 2014 žáků. Kvalifikovala se pro rok 2015 do nejvyšší seniorské soutěže ČP seniorů

 

 

 

3. Luboš Vanka, 15letý kickboxer, člen Hammersgym Běhařov

2. Vítek Pohanka, 14letý kanoista, Kanoistický klub Klatovy

1. Nikola Hammerová, 15letá kickboxerka, Hammerś Gym Běhařov

 

 

Kategorie “kolektiv dospělých”

Družstvo mužů, Klub stolního tenisu Klatovy

 

Kategorie trenér:

5. Jana Cihlářová, cvičitelka I.třídy všeobecné gymnastiky a zdravotní tělesné výchovy, TJ Sokol Pačejov

 

 

4. Pavel Hrubec, fotbal, TJ Sušice
s fotbalem začínal v Hartmanicích, odkus jako talentovaný žák přešel do mládežnických družstev TJ Sušice. Po přechodu do kategorie dospělých se prosadil v A družstvu mužů a po tři roky hájil sušické barvy v divizi. S blížícím se koncem aktivní kariéry hráče se začal věnovat výchově sušických fotbalových nadějí. Postupně vedl adepty fotbalu v družstvech mladší a starší přípravky TJ Sušice.

 

 

IMG 6606

3. Jan Prášek, atletika, TJ Sušice
Dlouholetý obětavý trenér mládeže atletického oddílu TJ Sušice. Jeho zásluhou se v Sušici úspěšně rozvíjí projekt atletických přípravek nejmenších dětí a vytváří se tak nová základna sušické atletiky. V oddíle svědomitě vykonává i funkci hospodáře.

 

 

2. Pavel Naď, basketbal, BK Klatovy

1. Miloš Martínek, kickbox, Hammersgym Běhařov

 

Kategorie rozhodčí:

Zuzana Špindlerová, 27letá fotbalová rozhodčí z TJ Bezděkov, členka komise rozhodčích OFS Klatovy.

Pavel Čihák, tenis, LTK Klatovy

Michal Rubáš, lední hokej, HC Klatovy

 

Sportovní hvězda Deníku:

LUBOŠ VANKA – 15letý kickboxer z klubu Hammers gym Běhařov.

 

Kategorie “jednotlivec – dospělý”:

8. Karel Gill, fotbalista TJ Sušice
je odchovancem sušické mládeže. Jako talentovaný brankář se prosadil do A družstva dospělých a v současné době hájí sušickou branku v divizní soutěž

 

7. Miroslav Černý, TJ Vřeskovice, národní házená

6. Roman Vondryska, lední hokej, HC Klatovy

5. Tomáš Mandys, SSK Policie Klatovy

4. Petr Kabát, TJ SA Špičák, ski-golf

3. Michal Landiga, TJ Tatran Železná Ruda, biatlon

2. Tereza Martínková, kickbox, Hammersgym Běhařov

 

 

1. Karolína Galušková, KVS Sušice, kanoistika
Je mistrem ČR v seniorské kategorii, mistrem ČR v kategorii do 23 let, vítězko Českého poháru seniorů 2014, obsadila 3. místo ve finále SP seniorů, vybojovala 2. místo na mistrovství Evropy v kategorii do 23 let a 2. místo na mistrovství světa v týmech. Od podzimu trénuje v Praze, kde studuje VŠ, ve skupině se stříbrným kajakářem z OH v Londýně Vávrou Hradilkem
(cenu přebírala maminka, Karolína je na soustředění v zahraničí).

 

Síň slávy:

Za celoživotní práci a sportovní úspěchy v šachu v kategorii dospělých při příležitosti jeho 80. narozenin

IMG 6703

Jaromír Novák, šachista
Do Klubu šachistů v Klatovech vstoupil jako 16letý v roce 1950 a závodně hraje 64 let.

 

Má 2 tituly kandidáta mistra: od roku 1990 v korespondenčním šachu, kde dosáhl nejvyššího hodnocení 2255 ELO bodů, a od roku 1995 v praktickém šachu na přeboru Čech, kde dosáhl nejvyššího hodnocení 2160 ELO bodů.

 

Stal se 31 x přeborníkem klatovského oddílu a 20 x přeborníkem oddílu v bleskové hře. V roce 2013 získal 1. místo v přeboru seniorů Plzeňského kraje.  Byl kapitánem 4členného družstva korespondenčních šachistů v letech 1970 – 2001, toto družstvo hrálo 7 x v 1. lize a v sezóně 1986/1987 získalo bronzové medaile za 3.místo v republice. 3 x byl nominován do reprezentačního družstva ČSSR proti SSSR, kde uhrál nerozhodné skóre 3 – 3. 4 x byl vyhodnocen mezi nejúspěšnějšími sportovci okresu Klatovy, a to v letech 1975, 1977, 1981 a 1986. Dosud vykonává funkci předsedy Šachklubu Sokol Klatovy. V Krajské šachové sekci byl v letech 1966 – 1990 členem pléna. V letech 1990 – 2001 zastupoval západočeské šachisty v Radě Českého šachového svazu, v roce 1996 byl zvolen předsedou nově zřízeného Šachového regionu, po jeho zrušení se stal členem výboru Šachového svazu Plzeňského kraje a od roku 2008 vykonává funkci místopředsedy. Od roku 2000 je členem Šachové komise ČUS Praha.
V roce 2006 vydal knihu „Historie šachu v Klatovech. Inicioval a organizuje oslavy výročí 1000 let šachu v Klatovech v roce 2015 a k tomuto výročí pracuje na knize „65 let šachu“, kterou chce vydat v 1. pololetí 2015.

 

 

Plakety a věcné ceny předávali nejúspěšnějším: 

šéfredaktor Klatovského deníku Milan Kilián, místopředseda Pošumavského sportovního sdružení okresu Klatovy Ing. Luboš Nový, starosta obce Pačejov Ing. Jan Vavřička,  místopředseda Pošumavského sportovního sdružení okresu Klatovy Jan Červený, místostarostka Sušice Ing. Věra Marešová a místostarosta Klatov Ing. Václav Chroust, poslanec ČR Mgr. Igor Jakubčík a předseda Pošumavského sportovního sdružení okresu Klatovy JUDr. Josef Skála, místostarosta Klatov Ing. Martin Kříž, starosta Sušice Bc. Petr Mottl a vedoucí odboru školství, mládeže a sportu JUDr. Jaroslava Havlíčková starosta Klatov Mgr. Rudolf Salvetr a předseda Plzeňské krajské organizace ČUS Ing. Jan Müller, starosta obce Vřeskovice Václav Matoušek  a místopředsedkyně Plzeňské krajské organizace ČUS Irena Kunschová  a starosta Železné Rudy Ing. Michal Šnebergr.

 

Pořadateli a spolupořadateli   letošního ročníku byli: SPORT ACTION s.r.o., Pošumavské sportovní sdružení okresu Klatovy, Město Sušice, Klatovský deník, produkce REBIEN s.r.o.

 

Gratulujeme oceněným a  přejeme všem pevní zdraví, sportovní štěstí a vytrvalost při tréninku.

 

Všechny fotografie ze včerejšího večera najdete ve >>> FOTOGALERII <<<

 

-as-